ολιστική θεραπευτική

Με τον όρο “ολιστική θεραπευτική” εννοούμε τον θεραπευτικό τρόπο αντιμετώπισης των διαταραχών της υγείας, μέσα από μια ευρύτερη και πιο σφαιρική αντίληψη για το ανθρώπινο σώμα. Ο τρόπος αυτός δεν δίνει βάρος στην απλή αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που απασχολούν τον πάσχοντα, αλλά εστιάζει στην αιτία η οποία είναι υπεύθυνη για την γέννηση των συμπτωμάτων.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα τέλεια ρυθμισμένο σύστημα που υπόκειται στους νόμους της μητέρας φύσης. Μέσα από κάποια “λάθη” που κάνει κανείς στον τρόπο ζωής του, διαταράσσει άθελα του τις περισσότερες φορές, την ισορροπία του οργανισμού του και απορυθμίζει με αυτόν τον τρόπο το σύστημά του.

Μέσα από την προσέγγιση αυτή, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (βελονισμό, βοτανοθεραπεία, μελισσοβελονισμό, μάλαξη, moxatherapy κ.α.), αλλά και άλλες τεχνικές που έχουν έρθει από άλλες χώρες της Ασίας (Reiki, Ajurveda κ.α.), προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις αυτοΐασης που διαθέτει κάθε ον της φύσης. Με αυτόν τον ολιστικό τρόπο ο κάθε οργανισμός επανέρχεται στην ισορροπία που είναι το ζητούμενο για την αντιμετώπιση της αιτίας της διαταραχής και την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Το σώμα μας έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται. Ύψιστη σημασία έχουν: Η διατροφή, η κίνηση, το περιβάλλον, ο τρόπος ζωής, ο τρόπος σκέψης.
Ιπποκράτης 460 – 377 π.Χ