αισθητικός βελονισμός

Αισθητικός Βελονισμός

 

aisthitikos-velonismosΟ παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός έχει πολλές εφαρμογές. Μια σπουδαία εφαρμογή του είναι ο αισθητικός βελονισμός ο οποίος με την εισαγωγή εξαιρετικά λεπτών βελονών σε διάφορα βελονιστικά σημεία του προσώπου, βελτιώνει την υγεία και την όψη του.

Αυτή η μέθοδος είναι μοναδική λόγω της ολιστικής της προσέγγισης διότι ο θεραπευτής επικεντρώνεται στο να ενισχυθεί η συνολική υγεία του σώματος ώστε να βελτιωθεί η όψη του προσώπου. Παράλληλα με τον αισθητικό βελονισμό δίδονται συμβουλές διατροφής και συνταγές βοτάνων για να μπορούμε να έχουμε ένα πιο σίγουρο και μόνιμο αποτέλεσμα.

Η θεραπεία βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος, το οποίο είναι σημαντικό καθώς οι τοξίνες συμβάλλουν στην εμφάνιση ρυτίδων και ανεπιθύμητης ερυθρότητας στην επιδερμίδα. Οι βελόνες δημιουργούν μικροκυκλοφορία στην περιοχή που εισέρχονται, βελτιώνοντας έτσι την ροή του αίματος στο πρόσωπο. Αυτό βοηθά να αποβληθούν οι ρύποι και να ενισχυθεί η φυσική λάμψη της επιδερμίδας. Σε μερικές περιπτώσεις, η καλύτερη κυκλοφορία αίματος στο πρόσωπο απαλύνει τους μαύρους κύκλους και τα μαύρα στίγματα. Επιπρόσθετα αποφορτίζονται οι μύες του προσώπου από εντάσεις και απαλύνονται οι λεπτές γραμμές έκφρασης και οι ρυτίδες. Ο μικροτραυματισμός από τις βελόνες ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και το δέρμα ανακτά την ελαστικότητά του. Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για την νεανική όψη της επιδερμίδας, ενώ η χαλάρωση του προσώπου με την πάροδο των χρόνων οφείλεται στην φυσική μείωση παραγωγής του από τον οργανισμό.

Επειδή ο αισθητικός βελονισμός είναι μια ολιστική, φυσική θεραπεία,  προτείνονται στην αρχή οχτώ με δέκα συνεδρίες, ανάλογα με την κατάσταση και το πώς ανταποκρίνεται ο οργανισμός. Μετά από αυτόν τον κύκλο, συντηρείται το αποτέλεσμα με μια συνεδρία το μήνα. Ο αισθητικός βελονισμός μπορεί να εφαρμοσθεί και προληπτικά, πριν την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, καθώς είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να διατηρήσει η επιδερμίδα την νεανική της όψη.