ποιοι είμαστε

Γιώργος Ταβλαρίδης

giorgos-tavlaridisΓεννήθηκα το 1967 στην Γερμανία και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Σπούδασα τρία χρόνια στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο σαν πολιτικός μηχανικός αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποίησα την κλίση μου στις θεραπευτικές τέχνες. Μετά από το πρώτο μου ταξίδι στην Ινδία το 2000, άρχισα να ασχολούμαι με τις τεχνικές του διαλογισμού και με τις εναλλακτικές θεραπείες ξεκινώντας από την μύηση στο Α’ και Β’ βαθμό Reiki.

Αργότερα, διδάχτηκα τις τεχνικές της Ταϋλανδέζικης μάλαξης (Thai yoga massage) στο Sunshine House Network με δάσκαλο τον Τάκη Οικονόμου.

Μέσα από τα μονοπάτια της θεραπείας και της αναζήτησης, συνέχισα τις σπουδές μου στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με δάσκαλο και εμπνευστή τον Αλέξανδρο Τηλικίδη, όπου με κέρδισε ο Παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός, και ολοκλήρωσα την πενταετή εκπαίδευση ως «θεραπευτής της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής».

Σε αυτά τα χρόνια παρακολούθησα την μέθοδο εξισορρόπησης του Dr Tan (Balance Method Acupuncture) από τον οργανισμό Si Yuan,

αποφοίτησα απο το τμήμα μελισσοθεραπείας του Ι.Γ.Ε. (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών),

και εκπαιδεύτηκα στην κινέζικη μάλαξη Tuina η οποία στηρίζεται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική.

Από το 2016 διδάσκω στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής το μάθημα της διάγνωσης μέσω της επισκόπησης της γλώσσας, καθώς επίσης και κάποια μαθήματα της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την συνεχή προσπάθεια επιμόρφωσης και αυτοβελτίωσης, διατηρώ το θεραπευτικό κέντρο qi balance, όπου εξασκώ κυρίως τον Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό, την βοτανοθεραπεία, την μελισσοθεραπεία και την Ταϋλανδέζικη μάλαξη (Thai yoga massage)